Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
primijetila sam da su mi počela nicati dva umnjaka u doljnjoj čeljusti. Naime, u donjoj čeljusti s lijeve strane, umnjak je gotovo narasao, još ga malo prekriva zubno meso. S druge strane, desno, umnjak je samo probio na rubu i zubno meso prekriva gotovo 90% zuba. U zadnjih par dana primjetila sam jake bolove. Također, danas sam primjetila da se na dijelu, na kojem je niknuo zub, zubno meso malo odvojilo, ali je ostatak, koji prekriva zub, vrlo osjetljiv i izrazito bolan. Ne mogu normalno žvakati i imam osjećaj kao da mi je cijela desna strana lica u bolovima. Pokušala sam dobro čistiti taj dio kako mi se ne bi inficiralo, no kako je meso osjetljivo i vrlo bolno, krvari pri svakom pranju zubi. Također, nosim fiksni aparat. Bila sam na kontroli gdje mi je ortodont rekao da ga skidam u srpnju, ali još nije sigurno. Što bih trebala poduzeti? Trebam li se obratiti stomatologu?

Lijep podrav,
Nika

Nika - 10. 06. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Nika,

tegobe koje navodite mogu biti uzrokovane otežanim nicanjem umnjaka, kada je potrebno sprovesti adekvatnu terapiju, dakle potrebno je da posetite stomatologa kako ne bi došlo do pojave eventualnih komplikacija.

Takođe, potrebno je analizom OPT snimka zuba utvrditi da li umnjaci imaju dovoljno prostora da izniknu ili je potrebno njihovo vađenje.

Savetujemo Vam da uradite OPT snimak i posetite stomatologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata