Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
problem koji ću opisati vučem već 6-7 meseci unazad. Simptomi se niti pogoršavaju niti smanjuju. U donjoj vilici sa desne strane ispod 3 i 4 u mekanom delu ispod korena zuba, uz samu vilicu, desno od jezika, osećam konstantnu nadražljivost, iritaciju, osećaj peckanja,blag osećaj boli (bol kao kod afti), pod jezikom blagu neravninu u vidu malog plikčića, golim okom se ne vidi niti se oseća na dodir prstom. Ponekad iste simptome osećam ispod istih zuba sa spoljne strane. Nemam smetnji prilikom uzimanja hrane. Bila sam na pregledu kod ORL lekara i nalaz je uredan, upućena sam kod zubara. Doktorka je tražila snimak kompletne vilice što sam i uradila, međutim, sem par sitnih karijesa koje sređujem i kamenca koji mi je očistila nema nekih značajnijih promena kako ona kaže. Moj problem i dalje postoji, jako mi smeta, stvara mi nervozu, jezikom stlano čačkam to mesto jer me tako tera, redovna higijena ne pomaže, ispiranje usta žalfijom , Oralom B..ne pomaže. Ne znam kome da se obratim, jer preduzete mere od strane zubara nisu donele poboljšanje, pa Vas iskreno molim za savet i mišljenje o ovom mom problemu. Da li je potrebno dodatno snimanje i ako jeste, šta konkretno ili možda nešto drugo. Zahvaljujem puno

J. Veselinović - 30. 12. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana J. Veselinović,

tegobe koje opisujete mogu ukazivati na oboljenje zubne pulpe ("živca") sa razvojem patološkog procesa u kosti regije vrha korena zuba. U tom slučaju potrebna je endodontska terapija (lečenje kanala korena) zuba, a po potrebi i oralno-hirurška intervencija (apikotomija/cistektomija).

Pored toga, uzrok tegoba može biti alergija, pojava galvanskih struja i drugo.

Da bi se utvrdilo šta je tačno uzrok tegoba neophodan je klinički pregled (po potrebi i od strane specijaliste oralne medicine), a ne bi bilo loše i da uradite retroalveolarni Rtg snimak te regije kako bi se dobila preciznija slika trenutnog stanja zuba i okolne kosti.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata