Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

pronašla sam sličan odgovor na Vašoj stranici, ali za svaki slučaj bih Vas voljela upitati. Imam 24 godine i gornja 5ica mi je smrvljena i samo ju plomba drži na kakvom takvom okupu, ali svaki čas će pasti. Desno gore mi raste umnjak, čini se pravilno, ali nema mjesta. Ako izvadim zub, hoće li umnjak progurati zube pa da nema nek rupe. A imam i preostala 3 umnjaka koja urastaju krivo i koja se trebaju uskoro vadit, radi se o zubima koji još uvijek rastu. Postoji li nekakva šansa da ti umnjaci ili jedan od njih se transplantiraju na mjesto smrskane 5ice? Korjen 5ice je sasvim zdrav.

Hvala Vam unaprijed na čitanju i lijep pozdrav.

S poštovanjem,
Mirela

Mirela - 25. 02. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Mirela,

ukoliko je koren petice zdrav savetujemo kanalnu terapiju, a potom cementiranje nadogradnje u kanal korena i izradu keramičke krunice.

Ukoliko se zub izvadi ne može se očekivati pravilno postavljanje ostalih zuba i zatvaranje prostora. Dakle potrebna je ortodontska terapija ili pak nadoknada zuba (ugradnjom implantata i izradom keramičke krunice ili pak brušenjem susednih zuba i izradom keramičkog mosta). U protivnom, nastaće naginjanje susednih zuba ka praznom prostoru što kasnije rezultuje oštećenjem njihovog potpornog aparata.

Autotransplantacija zuba je napuštena intervencija obzirom da rezultati nisu predvidivi i često nastaje gubitak transplantiranog zuba za samo nekoliko godina.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata