Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, prvo da pohvalim sve zaposlene u vašoj klinici na stručnim a pre svega veoma ljubaznim odgovorima ljudima koji nemaju kome da se obrate a trpe velike muke. Ne kaže se u narodu džabe "ništa ne boli kao zub". Čitajući pitanja i odgovore na vašem sajtu oduševila sam se kako ste pomogli ljudima i ne smatram ovaj vid komuniciranja sa pacijentima marketingom jer vam se obraćaju ljudi iz svih krajeva bivše države. Čak sam došla na ideju da dodjem kod vas u Novi Sad iako živim u Valjevu. Naime, imam jedno pitanje. Kakva su vaša iskustva sa pacijentima koji boluju od Basedow-e bolesti ? Četiri godine se lečim od te bolesti i nisam posećivala zubara jer nisam trpela nikakve dodire oko glave i vrata. Verujte da mi je bilo mučno i kod frizera. Trenutno su mi hormoni u granicama normale i rešila sam da saniram "havariju" u ustima. Rezultat nemara je poražavajući. Nijedan zub nije zdrav, odronjeni su i crni tako da moram da uradim protetiku. Pre sedam dana sam izvadila 4 zuba ; šesticu levo gore i 8,7 i 5 dole levo. Treba još da izvadim 7 i 8 dole desno. U gornjoj vilici svi preostali zubi se moraju lečiti. Imam gnojni proces ispod i oko nosa. Pijem Clindamycin i čekam operaciju u subotu (28. feb.) kada će se sanirati tri zuba, obe trojke i dvojka. Interesuje me kakve komplikacije mogu da se eventualno pojave i kako da ih sprečimo s obzirom da bolujem od hipertireoze i dalje pijem lekove : tiastat, propranolol i bromazepam. Živci su prilično istanjeni a i iznurena sam nedavnim vadjenjem zuba i slabom ishranom. Napominjem da su mi krvna slika i glikemija u redu. Moj zubar-oralni hirurg u Valjevu iako mlad ima dobru reputaciju i rekao je da se ne plašim, medjutim volela bih da mi odgovorite što pre ako je moguće, kakva su vaša iskustva sa ovakvim pacijentima. Dali postoji mogućnost nekih komplkacija jer se radi o autoimunoj bolesti i izuzetnoj osetljivosti. Inače mali otok posle vadjenja još uvek postoji i neprijatno zatezanje kože spolja. dali je to na "nervnoj" bazi ili uobičajena trauma od vadjenja? Molim vas da mi odgovorite i pomognete. Nemam kud. Zagnojila su se tri prednja zuba oko nosa je tvrdo i bolno.Pomozite. Imam 41 godinu i osim ove bolesti nikad nisam bolovala.

Snežana - 24. 02. 2009.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Snežana,

probajte u komunikaciji sa Vašim doktorom da napravite plan terapije koji će se dešavati u satima koji Vama najviše odgovaraju. Obično kod pacijenata kao što ste Vi to predstavljaju termini oko podneva. Ni previše rano ni previše kasno. Tada ste u najboljoj psihofizičkoj formi i najlakše ćete podneti intervenciju.

Što se tiče rana, sve što ste naveli je normalno da se desi, jedino eventualno nije moralo toliko zuba da se vadi tako brzo, lakše bi podneli.

Apikotomija nije teška za izdržati, čak je "lepša" od vadjenja, ali ako ste opterećeni slobodno uzmite premedikaciju. 

I da, poslednje ali ne najmanje bitno, hvala na pohvalama, trudimo se. 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27862 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata