Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, pukla mi je gornja sestica medutim ostao je korijen. Zanima me da li je potrebno izvadit cijeli zub ili je moguce uraditi nadogradnju na taj korijen.

Matea - 11. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Matea,

neophodno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka navedenog zuba utvrditi stanje korenova zuba kao i kosti oko korenova zuba, te proceniti da li se zub može adekvatno izlečiti i sačuvati ili je potrebno njegovo vađenje.

Ukoliko se proceni da se zub može adekvatno izlečiti i sačuvati, neophodno je sprovesti adekvatnu kanalnu terapiju, ojačanje fiberglas kočićem ili livenom nadogradnjom, i izraditi keramičku krunicu.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak navedenog zuba i posetite stomatologa, kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata