Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Radila sam prije par godina navlaku na jedinicu (gornja vilica)...stomatolog mi je uradio malo duzi zub od mog i vidjela sam da je sazuljao malo donjeg zuba da vjerovatno ne bi smetalo...zanima me da li se moze malo taj zub gornji skratiti jer mi u poslednje vrijeme smeta kao da je jos duzi i stalno imam upale desni a ponekad i krvare pa ne znam da li je od tog zuba.
Hvala

student - 15. 05. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Student,

moguće su minimalne korekcije postavljenih keramičkih krunica, ali se pri tom u predelu brušenja uklanja sjajni sloj keramike.

Najčešći uzrok upale desni (gingivitisa) je zubni kamenac i meke naslage u predelu vrata zuba, te ih je potrebno ukloniti da bi se upala sanirala. Pored navedenog upalu desni mogu uzrokovati neadekvatne plombe i protetski radovi, karijesa u predelu vrata zuba, ili neka sistemska oboljenja kao što su hormonske disregulacije, infektivne bolesti...

Savetujemo da posetite stomatologa, kako bi se na osnovu pregleda utvrdio uzrok upale desni i preduzela odgovarajuća terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata