Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Radjena mi je resekcija gornje 3ke i 4ke. Zanima me da li i za gornje zube treba da siroko otvaram usta da bi mi se namestile desni? Prosle godine radjena mi je resekcija zuba u donjoj vilici, i tad mi je receno da treba sto vise da otvaram usta (cak i rukama ako treba), da bi mi se namestile desni. Medjutim za gornje zube mi to nisu rekli. Da li je to propust ili ne treba to da radim?

Unapred zahvalna.

Sloboda - 22. 05. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

   Poštovana Sloboda,

vežbe otvaranja usta se preporučuju u slučaju nastanka trizmusa (otežano otvaranje usta) uzrokovan grčem mišića zatvarača usta kao posledica povrede mišića prilikom davanja anestezije, same intervencije vađenja zuba ili oralno-hirurške intervencijekao i prodora infekcije.

Dakle, vežbe otvaranja usta ne utiču na "nameštanje desni"

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26327 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26327
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata