Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, S vremena na vreme mi se pojavi osetljivost zuba na hladno, i to najcesce na jednom mestu(donja i gornja sestica, na primer). Stomatolog mi je jednom prilikom rekao da "skripim" zubima(nocu, pretpostavljam) i da probam da spavam sa gumenom navlakom( ne znam strucan izraz, ali nesto nalik umetku koji nose bokseri i sl), pa bih vam bio zahvalan ako biste znali da li i gde ista moze da se nabavi.

Vasja Bosanac - 11. 09. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Milana,

reč je o night guard-u tj. silikonskom štitniku za zube, koji se izrađuje u slučaju postojanja bruksizma (škripanje zubima).

Izrada night guarda podrazumeva: uzimanje otiska zuba u stomatološkoj ordinaciji i izradu individualnog štitnika u zubnotehničkoj laboratoriji.

Dakle, potrebno je da se obratite stomatologu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata