Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, sa ljeve donje strane nemam 2 zuba greska moje stare zubarice, u zadnje vrijeme mi jezik upadne u gu 'rupu' gdje nrma zubi i kao da mi se prosirio. Takodjer osijetim s te strane da mi je jezik na ostalim zubima. Sa desne strane nemam taj problem ali mi na desnoj strani jezika znaju ostagi otisci zubi na rubu. Dal je to znak krivog zagriza ili male vilice? I dal je to stamje opasno? Hvala.

Miki - 20. 02. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Miki,

u slučaju makroglosije (uvećanog jezika), koja je prisutna kod velikog broja ljudi i ne smatra se patološkom pojavom, uobičajeno je prisustvo impresija zuba na bočnim stranama jezika, prema tome nemate razloga za brigu.

Ono na šta treba obratiti pažnju u tom slučaju je da se zaoble sve oštre ivice zuba ili ispuna ("plombi"), kako ne bi došlo do hronične iritacije jezika.

Takođe, savetujemo nadoknadu izvađenih zuba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata