Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, suprugi i meni su obrušeni zubi i u izradi su vizil proteze sa atecmenima. To traje već petnaest dana a supruga od tada ima konstantne bolove. Moram da napomenem da joj na brušene zube nisu stavljene privremene krune već su zubi svo vreme " goli". Šestica gore joj je utrnula i doktorica je rekla da se to događa povremeno i odrađeno je lečenje. Evo sada se to isto dešava i sa cetvorkom. Da li je to sve normalno ili je negde došlo do greške u brušenja pa su se javili ovi problemi. Moram da napomenem da supruga ovo jako teško psihički podnosi i da se jako kaje što je brusila zube koji su bili zdravi. Sta da radimo a svesni smo da povratka nema, kako da pomognem suprugi. Unapred hvala.

Branislav - 26. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Branislav,

uobičajeno je da zubi nakon brušenja budu osetljivi na termičke nadražaje, slatko i slično. Pojava spontanih bolova ukazuje na oboljenje zubne pulpe ("živca") kada je potrebno sprovesti kanalno lečenje ("vađenje živca").

Navedene tegobe nisu neuobičajene nakon brušenja zuba, te je potrebno da obavestite Vašeg stomatologa o svemu kako bi se sprovela adekvatna terapija.

Nemate razloga za zabrinutost, savetujemo Vam da imate strpljenja i poverenja u Vašeg stomatologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata