Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, treba da stavim most u gornjoj vilici. Imam jednu devitalzovanu sedmicu na kraju, za koju pretpostavljam da ce trebati nadogradnja. Citam o tzv fiberglas kocicima, pa bih volela da znam kakva je razlika izmedju njih i klasicnih metalnih kocica koji su se ranije koristili. Da li je dobro i moguce, stare kocice zameniti fiberglas kocicima. Da li radite takve zamene, koliko su one opravdane? Unapred hvala.

Branka Celar - 15. 12. 2013.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Branka,

rutinska zamena metalnih kočića nije ni opravdana niti potrebna.

Fiber post zbog materijala od kojeg su napravljeni prilagođeniji su osobinama zuba te je manja incidenca loma korena zuba, što je njihova osnovna prednost.

Naravno, postoje situacije kada ugradnja ovih kočoća nije opravdana i gde je bolje pristupiti izradi livene nadogradnje.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27620 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27620
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata