Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani. U danasnjem dogovoru s stomatologom rijesili smo da stavim metalno-keramicke krunice na gornje jedinice. Zanima me dali ce one da budu lijepe boje onako da budu slicne ostalim zubima ? I zanima me posto sam upoznata s slucajem da kod ovakvih krunica dolazi do pojavljivanja crnog ruba dali postoji neki nacin da tehnicar ona osoba koja izraduje krunice ili stomatolog mogu da naprave te krunice tako da nikako nemoze doci do tog crnog ruba ? Unaprijed vam hvala na odgovoru !

klara - 08. 11. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana klara,

adekvatno izrađene metalokeramičke krunice skoro u potpunosti odgovaraju veličini, obliku i boji prirodnih zuba, ipak ukoliko želite još bolji estetski efekat mi preporučujemo, pogotovo za zube estetske regije, bezmetalne (cirkonijum keramičke krunice), koje spadaju u sam vrh savremene stomatologije i omogućavaju zadovoljenje najviših kako estetskih tako i funkcionalnih zahteva. Više o cirkonijumu možete pročitati na našem sajtu u tekstu "krunice i mostovi".

Što se tiče prebojenosti desni iznad metalokeramičkih krunica, ona nastaje kao posledica otpuštanja jona metala iz metalokeramičkih krunica, te iz tog razloga, opet preporučujemo bezmetalne krunice kojima se ova posledica može izbeći.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26238 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26238
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata