Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
U gornjoj vilici imam most koji je stavljen pre 9 godina i u redu je. Međutim u donjoj vilici imam samo 6 zuba i to prednje do trojke. Oni se malo klimaju ali ima tome 3 godine. Da li je moguće preko takvih zuba staviti bilo kakvu protezu . Jedan stomatolog mi je rekao da može da se tih 6 zuba izbruse i da se stave krunice i proteza.
Hvala

Ružica Řajačić - 28. 02. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Ružica Řajačić,

ukoliko je stanje kosti oko navedenih zuba zadovoljavajuće moguće je. Nakon kliničkog pregleda i analize OPT snimka Vaš stomatolog će proceniti kakav je parodontološki status preostalih zuba, u kojoj meri oni mogu biti opterećeni protetskim radom, kao i to da li je potrebna prethodna parodontološka priprema.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26975 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26975
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata