Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
u ortodontskoj sam terapiji već dvije godine i uskoro ću skinuti aparatić. Otprilike godinu dana nakon stavljanja aparatića, primijetila sam na jedinicama jako male smeđe mrljice. Na drugim zubima nije bilo nikakvih promjena pa sam pretpostavila da je riječ o početnom karijesu iako stalno četkam zube. Obavljala sam preglede kod stomatologa, no on baš nije obratio pažnju na to. Prije nekoliko dana primijetila sam da su mrljice s jedinica nestale u potpunosti. Sada me zanima je li moguće da su te mrljice nestale same tako od sebe s obzirom da sam ih imala godinu dana na zubima? Koristim elmex narančastu pastu i vodicu za ispiranje s aminfluoridom pa ne znam je li to možda pripomoglo? I trebam li sada ponovno posjećivati stomatologa?

Petra - 22. 01. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Petra,

"smeđe mrlje" na zubima mogu da predstavljaju pigmentacije, čvrste naslage (zubni kamenac), početne demineralizacije gleđi, karijes i slično.

Ukoliko su bile u pitanju početne demineralizacije gleđi, moguće je da je redovnim i pravilnim održavanjem oralne higijene došlo do njihove remineralizacije.

Svakako Vam savetujemo da redovno odlazite na kontrole kod stomatologa, kako bi se zaista isključilo postojanje karijesa, i kako bi se redovnim uklanjanjem čvrstih i mekih naslaga sa zuba prevenirao nastanak karijesnih lezija i oboljenja desni.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata