Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
u poslednje vreme mi se stalno desava da mi se zubi lome ili okrnje.. Veceras u roku od mesec dana ovo je drugi zub kojem se deo slomio i ispao. Zub je plombiran i nisam ni pre ni sad osecala nikakvu bol. Pri tom, nisam jela nista sto je tvrdo i sto bi moglo prouzrokovati njegovo lomnjenje i okrljenost. Interesuje me sta moze biti uzrok stalnom lomnjnju iz cista mira? Da li moze biti neki unutrasnji problem sa kostima ili nedostak neki u organizmu? Moram da napomenem da sam asmaticar i da povremeno uzimam kortikosteroide i deksazone kao i berodual. Moze li i to doprineti krtosti i slabosti zuba i sta mogu uciniti da proverim probem lomnjenja i poboljsam situaciju i zdravlje zuba?
Hvala Vam puno na odgovoru.

Ivana - 27. 10. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Ivana,

najčešći uzrok frakture zuba jeste prisustvo karijesa, većih nekarijesnih lezija, velikih ispuna i slično, dakle kada je krunica zuba oslabljena. Do frakture potpuno zdravog, intaktnog zuba najčešće dolazi usled jake traume.

Dakle, potrebno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrditi dijagnozu i sprovesti adekvatnu sanaciju zuba ukoliko je potrebna. Upotreba pomenutih lekova ne utiče na "kvalitet" zuba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata