Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
U utorak, 12.03. bila sam kod zubarke koja je na osnovu rtg snimka zakljucila da treba uraditi reviziju donje petice koja je vec ranije bila lijecena (pored vrha korijena vidi se kao neki tamni krug). Zub me prije toga nije bolio, eventualno nekada blago i zanemarivo na zagriz. Nakon apliciranja anestezije skinula je staru plombu i jedno pola sata, mozda i vise masinski (endometar?) a i onim iglicama rucno mi je strugala unutra, nakon cega je stavila neki lijek koji je u vidu vatenih tvrdih stapica bijele boje, 3 komada je stavila te zatvorila zub i narucila me za 14 dana da ponovo dodjem. Od tada mene zub boli nenormalno, sva sam natekla, od jagodice, sljepoocnice, obraz i ispod obraza. Otisla sam prijevremeno kod nje, jucer i objasnila joj situaciju, pogledala me vizualno jer nisam mogla otvoriti usta vise od 1 cm, propisala antibiotik i rekla da ne smijem biti otecena vise od toga i ako se to desi da joj dodjem ranije. Ja antibiotik pijem evo 2. dan, otok pomalo spada, sada sam otecena samo u predjelu donje vilice i ispod nje, ali bol je ista, i osjecam pulsiranje u tom zubu, Da napomenem da na toj strani uopste nemam one "rupe" odnosno prostora izmedju desni i unutrasnje strane obraza, kao na lijevoj strani, vec je sve nateklo, tvrdo i nabubreno. Moje pitanje je da li je normalno da me i dalje boli i da li je trebala da mi mozda otvori taj zub pa ponovo ocisti ili nesto trece? Ja vise ne mogu da izdrzim, najjaci anelgetici koje pijem djeluju samo po 2-3 sata, a ovo traje danima. Izvinite na duzem postu, u velikoj sam muci i molim vas za odgovor. Hvala puno.

Hana - 16. 03. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Hana,

u slučaju pojave otoka porekla zuba, potrebno je zub uzročnik otvoriti i ostaviti otvorenim radi drenaže zapaljenskog sadržaja. Nakon smirivanja simptoma potrebno je sprovesti adekvatnu endodontsku terapiju (lečenje kanala korena zuba), a po potrebi i hirurško uklanjanje patološkog procesa oko vrha korena zuba (apikotomija).

Antibiotici predstavljaju samo pomoćno sredstvo u terapiji, ali prvenstveno je potrebno stomatološkom intervencijom ukloniti uzrok tegoba.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak navedenog zuba i što pre posetite stomatologa, po mogućnosti specijalistu bolesti zuba i endodoncije, kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26858 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26858
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata