Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, uradjen mi je metalokeramicki most na jedinicama i dvojkama gornjim, leva jedinica je morala da se vadi jer je u korenu bio mislim da se zove interni granulom. I jedinice su mi bile dosta preklopljene, desna je bila preko leve koja je izvadjena. Most je radjen sa nekom vita keramikom, tako mi je stomatolog preporucio. Zanima me kakva je. I posto je privremeno cementiran most, a mnogo su mi nesto izbaceni napred i jedinice su mi nekako duze, zanima me da li se i jedno i drugo moze ispraviti? Posto mi je rekao da se sve moze korigovati sto mi se ne svidja ili ne odgovara dok se trajno ne cementira. I jos jedno pitanje, desna jedinica mi je lecena i zub je bio siv kao i sad desni iznad nje, a leva kad mi je izvadjena desni su isto posiveli iznad nje. Da li ce i to tako ostati? Hvala unapred

Biljana - 16. 07. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Biljana,

s obzirom na to da je most nov i nije definitivno cementiran postoji mogućnost korekcije u zubotehničkoj laboratoriji u kojoj je izrađen.

Metalo-keramičke krunice i livene nadogradnje mogu izazvati prebojenost desni. Prebojenost nastaje usled integracije oksida metala iz krunica ili u slučaju brušenja cementirane metalne nadogradnje. 

Promena boje desni može nastati i usled zapaljenja (inflamacije) gingive prouzrokovano neadekvatnom oralnom higijenom (meke naslage-dentalni plak, kamenac), neadekvatnim ispunima i protetskim nadoknadama itd.

Znači, najpre pregledom treba dijagnostikovati šta je uzrok prebojenosti desni i nakon toga se postavlja plan terapije (skidanje neadekvatnih krunica, parodontološko lečenje-konzervativno/hirurško, izrada novog protetskog rada, uklanjanje prebojenosti laserom...).

Savetujemo da se o svim nedoumicama informišete kod Vašeg stomatologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26318 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26318
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata