Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, vadila sam sedmicu dole 27.06., a nakon terapije antibiotikom jer je zub bio pod otokom. Sa ranom je sve u redu, lepo zarasta, ali je mesto gde je nekada bio zub ponovo pod otokom koji ne prolazi ni 6og dana po vađenju. Moj stomatolog je pogledao i rekao da sačekam još koji dan.
Koji bi mogli biti uzroci ovakvog stanja? Hvala.

Aleksandra - 01. 07. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Aleksandra,

nakon vađenja zuba može se javiti blaži otok koji je najintenzivniji drugog dana nakon intervencije a zatim se postepeno smanjuje do potpunog prestanka. Ukoliko se otok ne smanjuje uzrok može biti zaostali deo korena zuba ili patološkog procesa oko vrha korena zuba, komplikacija zarastanja rane i slično.

O čemu je tačno reč neophodno je utvrditi kliničkim pregledom. S obzirom da je stomatolog kliničkim pregledom utvrdio da je zarastanje rane uredno a Vi ne navodite nikakve simptome, verujemo da nemate razloga za brigu. Ukoliko se tegobe ne smanjuju ili dolazi do pogoršanja, savetujemo da se javite Vašem stomatologu radi kontrolnog pregleda.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata