Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, vadila sam umnjak 10.oktobra, bilo je tesko vadjenje, otok mi je bio svaki dan sve veci do 14., hirurg mi je prepisao jugocilin, posle 7 dana izvadio konce, prepisao amoksicilin, medjutim ja i danas imam malo tvrdog otoka duz vilice i tesko otvaram usta. Sta da radim? Hvala

Ana - 19. 10. 2013.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovana Ana,

otežano otvaranje usta nastaje usled grča mišića zatvarača usta kao posledica povrede mišića prilikom davanja anestezije, same intervencije vađenja umnjaka ili pak prodora infekcije. Terapija obuhvata vežbe otvaranja usta. Potrebno je da što više puta u toku dana radite vežbe otvaranja usta, pomažući se kažiprstom i palcem jedne ruke (palac postavite na sečivne ivice gornjih prednjih zuba, a kažiprst na donje), maksimalno otvorite usta do granice bola i nekoliko sekundi zadržite tako. Budite uporni i istrajni u vežbanju bez obzira na prisutan bol kako trizmus ne bi perzistirao.

Obzirom na perzistiranje otoka i otežanog otvaranja usta savetujemo da odete na kontrolni pregled kod Vašeg hirurga.

Srdačno

Na osnovu informacija sa kojima raspolažemo, u obzir dolaze sledeće dijagnoze:
- trizmus (otežano otvaranje usta).

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27225 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27225
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata