Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, vadio sam umnjak na donjoj vilici sa leve strane u utorak. Nakon 2 dana stvorio mi se gnoj na obrazu tj. u predelu donje vilice i plus primetio sam da su se konci otkačili i da mi je trenutno rupa u predelu gde mi je izvadjen umnjak. Zanima me ako mozete molim Vas da mi kažete da li će otok ubrzo spasti i ako hoće za koji vremenski period otprilike i da li ovo pravi bilo kakve probleme što su mi se konci otkačili i koliki period mora proći da se ta rupa popuni sama od sebe i je l moram da pijem još neke lekove zbog toga?

Rastko - 30. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovani Rastko,

nakon vađenja umnjaka moguća je pojava bola, otoka i hematoma. Otok je najizraženiji drugog dana od intervencije, kada se postepeno smanjuje do potpunog nestanka. Taloženje fibrina manifestuje se stvaranjem beličastih naslaga u predelu rane i može biti pogrešno protumačeno kao gnoj.

Mekotkivno zarastanje rane završava se nakon dve nedelje, a zarastanje kosti traje u proseku 4-6 meseci.

U slučaju bilo kakvih nedoumica savetujemo da posetite Vašeg stomatologa pre zakazanog termina.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26874 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26874
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata