Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

Volela bih da vas zamolim za Vaše mišljenje, Pre oko 5 dana počela je da me malo boli šestica, mislila sam da je problem u petici na kojoj imam plombu. Bolela me je 2,3 dana i odmah sam zakazala termin kod zubara. Otišla sam i snimila zube, doktorka je rekla da ne mora da vadi živac jer nije dosegao karijes do živca. Zubarka ga je očistila, stavila lek i plombu, pod anestezijom. Nakon što sam stigla kući i nakon što je dejstvo anestezije prestalo, zub je počeo jako da me boli. Popila sam dva leka za bolove i nije prestalo. Zvala sam zubarku koja mi je rekla da dodjem kod nje da mi vadi živce. Skinula mi je plombu, očistila zub, izvadila 3 živca, stavila lek i pokrila cementom i dala mi antibiotik da pijem i da dodjem za par dana da mi očisti zub, stavi lek i stavi plombu. Boli me ceo dan ta strana vilice, verovatno od 4 anestezije koje sam dobila tog dana, i ne boli me na vruće ili hladno ali me povremeno zaboli sam zub i boli me na zagrižaj. Zanima me da li je to normalno stanje nakon vadjenja živaca i jer je zub možda i dalje upaljen ili bi trebalo da se zabrinem da se desilo nešto tokom popravke i da ću morati na kraju da izvadim zub?

Unapred zahvalna

Sanja - 26. 09. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Sanja,

bol zuba na zagrižaj, pritisak, dodir jezikom i slično, je uobičajena pojava nakon lečenja kanala korenova zuba, i najintenzivni je u prvih nekoliko dana nakon lečenja, nakon čega se postepeno smanjuje do potpunog prestanka.

Verujemo da nemate razloga za zabrinutost, a ukoliko se tegobe nastave nakon navedenog vremenskog perioda ili dođe do pogoršanja tegoba, savetujemo da se javite Vašem stomatologu radi kontrolnog pregleda.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25849 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25849
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata