Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, zadnjih par nedelja imam otežano otvaranje vilice prilikom ishrane i to prvih nekoliko minuta dok se vilica ne razradi A potom prilikom žvakanja se pojavljuje neprestano pucketanje vilicnog zgloba sa leve strane ispod uha što mi stvara jako neprijatan osećaj. Do sada nikad nisam imao takve simptome, da li se može desiti da ova pojava ima neke veze sa umnjacima pošto mi nisi izbili A imam 35 godine. Retko kad u par navrata se pojavi pucketanje i sa desne strane ali ono je zanemarljivo.

Ivan - 20. 11. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Ivane,

neophodno je utvrditi uzrok nastanka trizmusa (ukočenosti, otežanog otvaranja usta).

Promene u zglobu mogu nastati kao posledica: nepravilnog odnosa zuba gornje i donje vilice, kod postojanja prafunkcija (stiskanje i škripaje zubima) i slično.

Savetujemo Vam da uradite OPT snimak (snimak zuba obe vilice) i posetite stomatologa radi uspostavljanja pravovremene dijagnoze i plana terapije. Do tada možete pristupiti vežbama za jačanje ligamenata zgloba (više o tome pročitajte ovde), pod uslovom da se tegobe ne pojačavaju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25974 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25974
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata