Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, zanima me Vaše stručno mišljenje. Naime, zub jedinica me je boleo i bio osetljiv na toplo i hladno. Nakon nekog vremena i bolova, zub mi je otvoren i više puta rađena drenaža, tj. čišćenje kanala. Kanal je čišćen 5-6 puta za mesec dana sa iglicama veoma detaljno i verujem doktoru da je taj deo dobro odradio, Zatim mi je doktor zatvorio zub, i rekao da čekamo reakciju ako je bude bila, a ako ne da to stoji 10-ak dana. Mene je istog dana kada je zub zatvoren i sutradan boleo, otekle su mi desni iznad zuba i bolelo me je na zagrižaj, pa sam otišla kako bi mi ponovo zub otvorio. Situacija se smirila i zub sam snimila nakon dva dana. Otišla sam ponovo, i zatvorio mi je nakon što je snimak pokazao da nema upale, niti kesice i da nema razloga za toliku osetljivost. Ja sam došla kući i nakon par sati opet osećam osetljivost i bol iznad zuba, iako me dva dana apsolutno ništa nije bolelo. Trudim se da istrpim što duže da taj ispun stoji, ali prosto nemam više snage da trpim bol. Već mesec i po dana se mučim i zanima me zašto je takva reakcija? Da li se mogu preporučiti neki antibiotici kako bi se skroz smirilo, pošto se nešto očigledno dešava a ne znamo razlog?
Hvala. :)

Dragana - 13. 05. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Dragana,

nije uobičajeno da zub boli nakon sprovedenih intervencija. 

Antibiotska terapija nije terapija izbora u ovom slučaju.

Kako bi se utvrdilo stanje zuba, korena zuba i potpornog aparata zuba neophodan je klinički pregled kao i analiza Rtg snimka navedenog zuba, a po potrebi i 3D snimka navedene regije.

Savetujemo da posetite specijalistu za bolesti usta i endodonciju kako bi se utvrdilo o čemu je tačno reč.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata