Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, zbog nepravilnog zagrizaja (otvorenog) doslo je do recesije gingive u manjoj meri na 4 zuba na gornjoj vilici, i na sestici do potpunog ogoljavanja zuba...predlozena mi je rezanj operacija sa ugradnjom membrane na ogoljenom zubu...Zanima me, da li ce nakon obavljene rezanj operacije ponovo doci do recesije gingive s obzirom da je problem nepravilan zagrizaj...da li je jedini nacin da se zubi dovedu u red fiksna proteza ili se zubi na dr.nacin mogu sacuvati?

Itana - 29. 03. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Itana,

uzroci povlačenja desni mogu biti: okluzalna trauma, usled gubitka zuba ili ortodontskih nepravilnosti, loša tehnika pranja zuba, visoki pripoji frenuluma i plika (sluzokožnih nabora u ustima), neadekvatni protetski radovi i plombe.

Potrebno je prvenstveno ustanoviti tačan uzrok povlačenja desni i ukloniti ga, kako ne bi došlo do recidiva (ponovnog povlačenja desni), a tek nakon toga sprovesti terapiju.

Dakle, u Vašem slučaju predlažemo da zakažete pregled kod specijaliste ortodoncije, kako bi na osnovu kliničkog pregleda, analize potrebnih Rtg snimaka i analize studijskih modela postavio tačnu dijagnozu i odredio adekvatnu terapiju.

Srdačno

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24584 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24584
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata