Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, zeleo bih prvo da pohvalim ovaj vid komunikacije sa pacijentima-sto je moramo se sloziti retkost kod nas. Moj problem je sto su mi se pre nekih 6 meseci pojavile bele naslage sa obe strane jezike.Posle dugog pracenja te pojave kod lokalnog stomatologa(nista se nije preduzimalo) otisao sam na Stomatoloski fakultet gde su mi konstatovali da je to oboljenje Lichen.Prepisali su mi terapiju Colgel i kenalog ampulu (to su pomesali i time mazem jezik 2x dnevno 7 dana). Malo su me uplasili jer su rekli da ce lecenje da traje dugo - godinu dana, pa me interesuje Vase misljenje o terapiji i malo da me upoznate sa tim oboljenjem jer mi oni nista nisu objasnili.Predpostavljaju da je to izazvao stres pa su mi zabranili da se nerviram. Unapred zahvalan. Srdacan pozdrav

Marko Boskovic - 27. 02. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovani Marko,

lichen planus je hronična benigna dermatoza. Promene, tzv. lihenske papule, javljaju se na koži (crvene boje) i na oralnoj sluzokoži (bele boje).

 Uzrok nastajanja ovog oboljenja nije sasvim poznat. Navode se mnogobrojni faktori: pojedine bakterije, izvesni lekovi, hormonalni poremećaji,  lokalna iritacija,  imunološki mehanizmi kao i stres.

Što se terapije tiče, na pravom ste mestu. Lekari, specijalisti bolesti usta, usko su specijalizovani za rešavanje problema kao što je vaš.

Srdačan pozdrav i brzo ozdravljenje.

 

 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata