Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, zubarka mi je stavila lek u zub i rekla ako me bude bolelo da popijem lek za bolove. Rekla je da bolovi obično traju jedan dan, i nakon toga bi trebalo da prestanu, kao što je i bilo, ali ne mogu nista da jedem na toj strani jer me tada jako boli. Radjeno mi je umrtljavanje živca i nakon toga mi je stavljen taj lek, a nakon toga je rekla da treba da mi zalije zub i zakazala. Pitam se da li će me nakon tog zalivanja zub i dalje boleti dok jedem, i da li je normalno što me zub na kojem je stavljen lek boli dok jedem.

Kerim - 05. 04. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Kerim,

nakon postavljanja sredstva za devitalizaciju zubne pulpe ("umrtvljivanje živca") uobičajena je pojava bola u prvih 24-48h nakon aplikacije, nakon čega je moguće prisustvo osetljivosti zuba na zagrižaj, dodir jezikom, kuckanje i slično. Nakon 2 nedelje je potrebno sprovesti endodontsku terapiju (lečenje kanala korena/korenova zuba), nakon koje je uobičajeno prisustvo osetljivosti zuba na zagrižaj, dodir, kuckanje (koje nastaje kao posledica iritacije periapikalnog tkiva - tkiva oko vrha korena zuba) i trebalo bi postepeno da se smanjuje do potpunog prestanka.

Verujemo da nemate razloga za zabrinutost, a ukoliko dođe do pogoršanja tegoba, savetujemo da se javite Vašem stomatologu radi kontrolnog pregleda.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27620 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27620
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata