Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,bio sam kod stomatolaoga i na donjoj sedmici mi je ustanovljena gangrena ,Doktorka je otvorika zub misleci da nije toliko ostecen jer se to ne vidi na snimku,kad mene pritom nije nista bolelo.Ona kaze da je zub mrtav i da mora vadjene.Ja imam osecaj kao da je taj zub malo visi i ne dozvoljava mi da lepo spojim vilice.Da li takav zub moze da se spasi i da li je vadjenje neophodno?
hvala unapred!

Boban - 16. 03. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani Boban,

potrebno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrditi stanje korena zuba kao i kosti oko korena zuba, te proceniti da li se zub može adekvatno izlečiti i sačuvati ili je potrebno njegovo vađenje. Vađenje zuba predstavlja poslednju terapijsku opciju ukoliko ni na koji način nije moguće zub adekvatno izlečiti i sačuvati.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak navedenog zuba i posetite stomatologa, po mogućnosti specijalistu bolesti zuba i endodoncije.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata