Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,Curica 7g slomila je obje prednje jedinice skoro do koljena.u jednoj je živac umro a drugi je na istom putu. Zanima me što se može napraviti,postoji li mogućnost da se to sanira i da ponovno ima zube te na koji način. Hvala vam puno

Sanja - 21. 05. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Sanja, 

potrebno je da uradite Rtg snimak slomljenih zuba i nakon toga posetite stomatologa. Potrebno je utvrditi pravac prostiranja frakturne linije, vitalitet zuba, stanje korena zuba, kao i okolne kosti kako ne bi došlo do bilo kakvog previda. Ukoliko je došlo do odumiranja zivca u pomenutim zubima potrebno je uraditi adekvatnu endodontsku terapiju (lečenje kanala korena) više o tome pročitajte ovde, a tek potom nadoknaditi krunični deo zuba. Slomljeni zubi se mogu nadoknaditi na više načina: restaurativnim kompozitnim materijalima (plombama), a s obzirom da rast i razvoj nije završen ne savetujemo Vam izradu keramičkih krunica i mostova na pomenutim zubima.

S obzirom na kompleksnost situacije najbolje bi rešenje bilo da zakažete pregled kod specijaliste dečije stomatologije.

Sradačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27620 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27620
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata