Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,da li je moguce da se detetu sa nepunih 6 godina klati gornja petica? Hvala unapred

Milojević Suzana - 01. 09. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Milojević Suzana,

uobičajeno vreme nicanja stalnog gornjeg premolara, "petice", je oko 10.-12. godine života. Mala je verovatnoća da je u pitanju prevremeno nicanje zuba. Uzrok može biti trauma ili fraktura zuba, oboljenje zubne pulpe ("živca") navedenog zuba, sa mogućim širenjem infekcije u kost oko korena zuba i slično.

Da bi se utvrdila tačna dijagnoza neophodan je klinički pregled i analiza Rtg snimka od strane stomatologa, prema tome savetujemo Vam da uradite OPT snimak (snimak svih zuba gornje i donje vilice) i posetite stomatologa, po mogućnosti specijalistu dečije i preventivne stomatologije, kako bi se postavila tačna dijagnoza i sprovela adekvatna terapija po potrebi.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata