Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,imam 45 g.i zubi su u poodmakloj fazi paradontoze.Izvadila sam 3 zuba.koji su bili zdravi ali jako klimavi.Sada imam obje cetvorke.sestice i sedmice ..drze se na samo 3 korjena (snimala sam obje vilice)Moj zubar mi predlaze vadjenje preostalih zuba sa cim se ne mogu pomiriti.Plasi me navikavanje na totalnu protezu ..jedva sam i na ovu malu parcijalnu.
Koliko mi je pametno uraditi skeletiranu protezu ..pa makar i na god.-2..I hoce li ona ubrzati rasklimavanje preostalih zuba ?
Hvala unaprijed .L.p.

Sandra - 02. 04. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Sandra,

plan terapije umnogome zavisi od parodontološkog statusa preostalih zuba. Ukoliko postoji mogućnost da se parodontološkom pripremom zubi učvrste, tada bi se moglo pokušati sa novom adekvatnom parcijalnom protezom. Sve informacije o vrstama parcijalnih proteza možete pročitati ovde.

Ukoliko je u pitanju terminalni stadijum klaćenja zuba, bolje rešenje bi bilo da se preostali zubi izvade, a nakon toga postoji mogućnost ugradnje implantata i izrade mosta ili proteze nošene implantatima. Kao poslednje rešenje nameće se izrada klasične akrilatne totalne proteze.

Srdačno 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata