Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

postovani,imam jedan problemcic,radi se o sledecem,nemam urodjene dvojke,svi ostali zubi su mi(hvala Bogu:)) na broju,medjutim nisam zadovoljna svojim osmehom...da li je moguce staviti neku krunicu ili most,kako se to vec i zove,na te trojke koje su mi odmah do jedinica,a da mi pri tom zubi i dalje izgledaju prirodno?i da li ce to doprineti lepsem osmehu,po vasem misljenju?koliko je to uopste i pametno raditi,tj.da li steti tim zubima na koje se dodaje krunica?Hvala u napred

jelena - 19. 02. 2010.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

      Poštovana Jelena,

u slučaju hipodoncije-urođenog nedostatka bočnih sekutića, u razmatranje se uzimaju sledeće mogućnosti:

-ortodontska terapija, kada se odgovarajućim ortodontskim aparatom stvara prostor za nedostajuće dvojke, nakon čega se u viličnu kost ugrađuju implanti.Više informacija možete pročitati -ovde

- izrada faseta (Estetix kompozitne ili keramičke fasete) bez ili sa minimalnim brušenjem, kojima se mogu korigovati manje estetske nepravilnosti. Više informacija možete pročitati -ovde.

-izrada keramičkih krunica, što svakako iziskuje brušenje zuba. Više informacija u vezi sa krunicama možete pročitati-ovde.

Koje je u Vašem slučaju najbolje rešenje kako u pogledu estetike tako i funkcije, može se zaključiti tek nakon pregleda i analize OPT snimka.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29302 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29302
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata