Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,imam jedinice koje su plombirane pre 10-12god i lecen je koren tih zuba,sada sam odlucio da stavim krunice tj most,ali zubar mi je rekao da imam problem jer mi se te jedinice veoma malo klate,osetno samo pod prste i kaze da ne moze da iskoristi te zube vec da su za vadjenje,da li postoji resenje da se to klimanje otkloni nekim dodatnim lecenjem ili hiruskom intervencijom,inace iz zuba su izvadjeni i zivci tkzv mrtav zub

Petar - 08. 03. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Petre,

prvo je potrebno utvrditi razlog klaćenja pomenutih zuba. Ukoliko je u pitanju postojanje parodontopatije (parodontalnih džepova) potrebno je sprovesti adekvatnu terapiju kako bi se, ukoliko je moguće, potporno tkivo zuba regenerisalo a zubi učvrstili (uklanjanje mekih i čvrstih naslaga na zubima, kiretaža parodontalnih džepova, po potrebi hirurška terapija).

Ukoliko je uzrok klaćenja zuba postojanje procesa u kosti oko vrhova korenova zuba potrebna je revizija kalnalnog lečenja i po potrebi hirurško uklanjanje preocesa u kosti. 

Savetujemo da uradite OPT snimak zuba (veliki snimak svih zuba obe vilice) i posetite stomatologa radi detaljne analize i potrebne terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25985 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata