Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,imam nadogradnju metalnim kocicem na jedinici od 1998.Menjala sam krunicu negde 2006 i tada mi je skracivana ista jer vremenom je postala duza.Sada se ista stvar desava,nakon 15 god ta nadogradjena jedinica je prilicno duza od druge jedinice.Isla sam kod zubara i snimala koren i zubar je rekao da korena vise nema i da se dezintegrisao.Da li je moguce da metalni kocic polako izlazi tj.da ga telo odbacuje jer je prilicno duzi sada od mog prirodnog zuba a bili su iste duzine?Ne verujem da je spala krunica jer bi se onda gore prilicno video metal.Sada se samo malo nazire..Hvala Vam na odgovoru!

Vanja - 28. 01. 2021.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Vanja,

nažalost ovim putem, a bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka nije moguće tvrditi o čemu je reč.

Ukoliko je dšlo do resorpcije korena zuba, neophodno je vađenje navedenog zuba i njegova nadoknada ugradnjom implantata ili izradom keramičkog mosta (što zahteva brušenje susednih zuba).

Savetujemo da se o svemu konsultujete sa Vašim stomatologom koji je najbolje upućen u trenutno stanje.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata