Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,imam problem sa crvenim desnima vec godinama. Koristio sam svakakve paste za zube, i otklanjao kamenac ali crvenilo je i dalje tu. Cak mi se sada pojavio i zadah za koji mj svi govore. Sta da radim? Unapred hvala.

Bojan Lukic - 07. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani Bojan Lukic,

uzrok zapaljenja desni su naslage na zubima, "dentalni plak", čiji najznačajniji deo čine mikroorganizmi. Oni zajedno sa “faktorima rizika” kao sto su loša oralna higijena, neadekvatna ishrana, karijes, pušenje duvana itd. dovode do razvoja bolesti. Više o tome možete pročitati ovde. Dakle, savetujemo Vam redovno i pravilno održavanje oralne higijene, kao i redovne posete stomatologu radi uklanjanja zubnog kamenca i mekih naslaga. Više o pravilnom održavanju oralne higijene možete pročitati ovde.

Što se tiče neprijatnog zadaha, brojni faktori ga mogu uzrokovati: odoriformna hrana, kariozni zubi, oboljenja desni, suvoća usta, pušenje cigareta, oboljenja sinusa ili disajnih puteva, određena opšta oboljenja, neadekvatna oralna higijena ili upotreba određenih lekova. Više o tome možete pročitati ovde.

Nažalost, bez kliničkog pregleda ne može se utvrditi tačan uzrok Vaših tegoba, te savetujemo da posetite Vašeg stomatologa kako bi se utvrdio i uklonio uzrok neprijatnog zadaha i sprovela adekvatna terapija gingivitisa i kako bi Vas obučio o pravilnom održavanju oralne higijene.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26238 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26238
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata