Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani...imam problem sa zubima jos od detinjstva...sada moram da izvadim sve zube i korenje koje je preostalo,jer imam jake bolove glave i doktori sumnjaju da moze biti i zbog problema sa zubima....naime...moja vilica se sastoji od 12 zuba u gornjoj i 12 u donjoj vilici...7 i 8 zub nisu izrasli...vilica je mala..takodje nema dobru vilicnu kos...uzana je...ja imam 32 god....na vasem sajtu sam procitala za ove mini implante...mnogi mi ne savetuju to,jer sam jako slaba...imam 43kg...a ja zelim fiksnu protezu koja se ne skida...ne mogu da pomislim na to da moram skidati protezu...molim vas da mi date neki savet sta bi bilo najbolje za mene...unapred hvala

Branka - 26. 07. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Branka,

najbolje rešenje bi bilo da se preostali zubi i korenovi po mogućstvu adekvatno saniraju, sačuvaju i rekonstruišu (plombe, krunice...). Jake glavobolje, pored mnogobrojnih uzroka, mogu biti uzrokovane i oboljenjem/oštećenjem donjoviličnih zglobova te bi trebalo konsultovati maksilofacijalnog hirurga kako bi se utvrdilo njihovo stanje.

Ukoliko ni nakon sanacije zuba i uspostavljanja adekvatnog zagrižaja bolovi glave ne prestaju potrebno je tražiti dalja rešenja.

Za ugradnju implantata (i izradu fiksnog protetskog rada na njima) neophodna je dovoljna količina kvalitetne vilične kosti, te o ovoj terapijskoj mogućnosti odlučuje oralni hirurg - implantolog nakon obavljenog kliničkog pregleda i analize Rtg snimaka vilica.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata