Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,ja kao i wecina owde,imam problem skljocanja wilice.Isla sam kod maksilofacijalnog hirurga,koji me je poslao na stomatoloski,i rekao je da moraju da smanje opterecenje wilice.Sta to tacno znaci i kako se smanjuje? hwala unapred

Ivana - 01. 06. 2010.
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike
Poštovana Ivana,

škljocanje, pucketanje i bolovi u viličnim zglobovima, kao i slabljenje ligamenata pomenutih zglobova, nastaje kod osoba koje imaju lošu naviku stiskanja, škripanja zubima u toku sna,  kod kojih je došlo do narušavanja zagrižaja (usled gubitka zuba u bočnoj regiji ili pak postojanja ortodontske nepravilnosti), kod trauma, stresa itd.

Lečenje tj, terapija se usmerava ka otklanjanju samih uzročnika promena u viličnim zglobovima (regulisanje visine zagrižaja protetski ili ortodontski, izrada night garda u slučaju škripanja zubima itd.)

 Za jačanje zglobnih ligamenata, veoma je korisna sledeća vežba:

- vrh jezika se stavi što više pozadi da dodiruje meko nepce

-usta se lagano otvaraju i zatvaraju, pri čemu jezik stalno mora biti u kontaktu sa nepcem

Ove vežbe se izvode 3-4 puta u toku dana u seriji od 20-25. važna je upornost u vežbanju i to u dužem vremenskom periodu(mesec dana, pa i duže).

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27668 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27668
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata