Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,moj problem je dijastema među prva dva zuba,prosirenost 3 milimetra.Ostali zubi su mi pravilno(školski) raspoređeni.Nosim fiksni aparatić no trebala bih obaviti frenulektomiju.Moj ortodont u pravilu nebi ni htjeo dirati razmak,jer njegovo osobno misljenje je da su mi svi zubi pravilno raspoređeni no nakon spajanja (zatezanja fiksnog apratica) smatra da ce mi morati ostati mali razmak između ostalih zubiju radi pomicanja kompletne vilice.Molim za savjet,hvala unapred!

Daria - 01. 01. 2010.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije
 Poštovana Daria,

kada je sluzokožni pripoj-frenulum u nižem položaju i fibromatoznije građe-čvršće strukture,  između centralnih  sekutića se pojavljuje manji ili veći razmak-dijastema.

U takvim slučajevima, potrebno je pripoj frenuluma odstraniti, jer nakon završene ortodontske terapije, razmak-dijastema između sekutića se ponovo pojavljuje.

Za definitivno tačan odgovor i savet, neophodan je pregled i analiza OPT snimka.

Srećne praznike i srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27674 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27674
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata