Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,moj sin ima 2 godine i 5 mijeseci i jos mu nije nikao jedan mlijecni zub(gornja jedinica),nekako mi dijeluje kao da nema zametka ,pa smo mnogo zabrinuti da li ce uopste nici i stalni zub kada dodje vreme. Da li je pozeljno i potrebno uraditi snimak da bi se ustanovilo da li ima zametka? Unapred hvala.

Danijel - 24. 06. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovani Danijel,

postoji više razloga zbog kojih može doći do navedene situacije (anodoncija, trauma, nepravilan položaj klice mlečnog zuba...). Kako bi se utvrdilo koji je tačan razlog zbog kog izostaje nicanje gornje mlečne jedinice, neophodno je uraditi dečiji OPT snimak zuba. Po mogućstvu snimanje bi trebalo da bude digitalno zbog smanjene doze zračenja sa svim neophodnim zaštitama (zaštitna kecelja). Sa urađenim snimkom odvedite dete kod specijaliste dečije stomatologije.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25261 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25261
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata