Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,moje pitanje je sledeće:pre dva dana mi je pukao prednji zub tj.jedinica.Bio je više puta popravljan i valda se istanjio previše uglavnom samo je pukao! Sada mi je ostao koren. Zub do njega je malo kriv,tj.stajali su malo preklopljeni.To je bio glavni ralog što se ovaj koji mi je pukao i kvario.Zanima me šta bi bilo naj bolje napraviti u mom slučaju.Znam da se taj koren naj prije treba izvaditi,ali šta posle? Zanima me naravno i u kojem periodu je moguće dobiti novi zub i cena celog procesa. Unapred hvala!

Maja Subotić - 17. 07. 2010.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

    Poštovana Maja,

najpre treba da napravite rtg snimak zuba, kako bi se nakon pregleda i analize snimka moglo sagledati da li se koren jedinice može uz korektno endodontsko lečenje zadržati i iskoristiti za protetsko zbrinjavanje.

Protetsko zbrinjavanje se postiže izradom nadogradnje (može biti livena ili kompozitna-fiber post) i keramičke krunice.

Nadogradnja se jednim delom cementira u izlečeni korenski kanal zuba, a drugi deo nadogradnje  ustvari nadoknađuje veći deo izgubljenih zubnih tkiva i nakon oblikovanja brušenjem postaje nosač keramičke krunice.

U slučaju da je je koren jedinice za vađenje mogućnosti su sledeće:

1. savremena stomatologija preporučuje da se na mesto uzvađenog zuba ugradi implantat koji će nositi keramičku krunicu. Na ovaj način se postižu izvanredni estetski i funkcionalni rezultati a ujedno se izbegava i brušenje susednih zub. Više informacija možete pročitati-ovde.

2.izrada mosta pri čemu je neophodno brušenje najmanje po jednog zuba pored izvađenog korena. Više informacija možete pročitati-ovde.

Za iznalaženje najboljeg rešenja u Vašem slučaju, neophodan je pregled i analiza rtg snimka i tom prilikom se može odrediti i vreme potrebno za izradu konačnog protetskog rad kao i cena pruženih stomatoloških  intervencija.

SrdačnoSrdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata