Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,mom sinu na zadnjoj kontroli stomatolog je predlozio da se uradi blago secenje resice na gornjoj vilici da bi se izbeglo dalje krivljenje zuba.Dete ima 8.godina.Veoma sam zabrinuta,prvi puy se srecem sa tim pa vas molim da mi objasnite neke detalje u vezi te intervencije.

Ana - 02. 10. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

     

        Poštovana Ana,
 
u slučaju da je frenulum (sluzokožni pripoj) gornje usne u nižem položaju i fibromatoznije-čvršće strukture, pojavljuje se manji ili veći razmak (dijastema) između centralnih sekutića kao i nepravilan položaj ostalih prednjih zuba. 
 
Uklanjanje pomenutog frenuluma se naziva frenulectomia i u našoj poliklinici se uklanja uz pomoć lasera ili klasičnim oralno-hiruškim zahvatom.Koja je od navedenih metoda indikovana, određuje oralni hirurg nakon pregleda.
 
Intervencija se izvodi uz lokalno anesteziranje i deca je prihvataju bez ikakvih problema, naravno uz prethodnu pripremu detata i od strane roditelja.
 
Znači, mama Ana nema razloga za brigu.
 
Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27674 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27674
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata