Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,osjecam neugodan osjecaj u gornjoj celjusti u jedinici. Osjecaj je kao kad se lupite pa vam par sati traje taj neugodan osjecaj. Problem je u tome sto vanjski izgled zuba izgleda savrseno,nema promjene boje,naznake karijesa ili puknuca.
Bol nije jaka,ali je osjecaj iznimno neugodan narocito ma sam dodir zuba. Sto bi to moglo biti i koliko je opasno? Trenutno se nalazim u drugoj drzavi, te bih tek za dva mjeseca mogla otici svom zubaru,pa me zanima da li bi se stanje znatno pogorsalo nakon toliko vremena s obzirom da je vanjski izgled zuba u odlicnom stanju?

Ana - 02. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Ana,

bol zuba na dodir može biti uzrokovan prisustvom i zapaljenjem parodontalnog džepa, kada je potrebno sprovesti adekvatnu parodontološku terapiju (uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga, čišćenje i kiretaža parodontalnog džepa, aplikacija odgovarajućeg medikamenta).

Takođe uzrok bola može biti i oboljenje zubne pulpe ("živca") navedenog zuba sa mogućim širenjem infekcije u kost oko vrha korena zuba, kada je potrebno kanalno lečenje, a po potrebi i hirurško uklanjanje patološkog procesa (apikotomija).

Nažalost šta je tačan uzrok tegoba koje navodite ne može se tvrditi ovim putem, već je neophodan klinički pregled i analiza Rtg snimka navedenog zuba, te Vam savetujemo da posetite stomatologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata