Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani.pre 3nedelje izvadjen mi je zivac ,napunjen,krunica plomba sve to bez bolova.sada osecam bol u zubu na zagriz,i bolni mi je .koje je vase misljenje,,?

Ana - 10. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Stefan Mirković
dr Stefan Mirković polivalentni stomatolog

Poštovana Ana,

tegobe koje navodite mogu biti posledica neadekvatne okluzije odnosno "visoke" plombe ili krunice kada nakon uklanjanja "viška", nestaje i osetljivost na zagrižaj.

Prisustvo i zapaljenje pardontalnog džepa u predelu navedenog zuba može uzrokovati bol na dodir, kada je potrebno sprovesti adekvatnu parodontološku terapiju (uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga, čišćenje i kiretaža parodontalnog džepa, aplikacija odgovarajućeg medikamenta).

Takođe, uzrok može biti i postojanje i prisustvo patološkog procesa u kosti oko vrha korena zuba, kada je potrebno ponovno lečenje kanala korena zuba, a po potrebi i hirurško uklanjanje patološkog procesa (apikotomija).

Kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka potrebno je isključiti i oboljenje nekog od susednih zuba.

Nažalost ovim putem a bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka nije moguće sa sigurnošću utvrditi o čemu je tačno reč, te Vam savetujemo da posetite stomatologa, po mogućnosti specijalistu bolesti zuba i endodoncije, koji će utvrditi tačnu dijagnozu i odrediti adekvatnu terapiju.

Srdačno 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27276 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27276
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata