Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,prije par dana sam lijecila 4-ku gornju,dva punjenja i plomba zub zavrsen za svega par dana, posle stavljanja plombe osjecam i dalje pritisak i na dodir bol,uvece pogotovo i boli toliko da moram tabletu popiti
Iznad zuba pojavila se kao neka fistula i na dodir boli i ona i zub ?Sta mislite da je u pitanju?Zubar mi je preporucio da ispijem antibiotik da ce proci ,ako nastavi bol da se javim
Hvala unaprijed na odgovoru

Sanja - 11. 10. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Sanja,

nakon adekvatnog kanalnog lečenja (što se potvrđuje analizom kontrolnog Rtg snimka nakon lečenja zuba) može se javiti bol na zagrižaj, dodir jezikom, kuckanje i slično, koja prolazi tokom nekoliko dana. 

Bol na zagrižaj može biti posledica i visoke plombe, kada uklanjanjem viška plombe nestaje i bol na zagrižaj.

Kliničkim pregledom je potrebno utvrditi postojanje fistule, te ukoliko je fistula zaista prisutna, najverovatnije je potrebno ponovno kanalno lečenje, ukoliko se pregledom i analizom Rtg snimka utvrdi da je fistula porekla navedenog zuba.

S obzirom na prisustvo tegoba, savetujemo da posetite stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je reč i kako bi se preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata