Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,prije pola godine na sluznici obraza su mi se pojavile bijele naslage u obliku mrezice.Sada su se pogorsale i pocele su se siriti.Ja sumnjam na oralni lichen.Da problem bude veci iznad sestice mi se pojavila gnojna kesica,cijela usta me zare imam osjecaj da mi he vatra u ustima.Sluznica zdrijela i tvrdog nepca je blijeda a krajnici su tamno crvene boje.Mene najvise brine lihen jer se u pojedinoj literaturi navodi kao prekanceroza.A i u tom periodu sam bila pod velikim stresom.Sta je uzrok svemu ovom?Zakazala sam pregled kod stomatologa al neizvjesnost me ubija...Unaprijed se zahvaljujem

ami - 30. 08. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

    Poštovana Ami,

lichen planus je hronična benigna dermatoza. Promene, tzv. lihenske papule, javljaju se na koži (crvene boje) i na oralnoj sluzokoži (bele boje).

Uzrok lichen planusa nije poznat. Pomenuto oboljenje svrstava se i u tzv. autoimune bolesti. Lichen planus se povezuje i sa emotivnim stresom, zatim može da se javi kao alergijska reakcija na pojedine lekove: npr. za snižavanje povišenog pritiska, za kardiološka oboljenja, oboljenje zglobova. Lichen planus u usnoj duplju može biti prouzrokovana neadekvatnim protetskim radom, nesaniranim zubima, lošom oralnom higijenom...

Savetujemo Vam pregled kod spec. za bolesti usta.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26874 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26874
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata