Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,radio sam kombinovanu protezu. Na levoj trojci,levoj dvojci,levoj jedinici,desnoj jedinici,desnoj dvojci i trojci stavljen mi je most(metal/keramika).Na levoj sedmici stavljena mi je krunica i na desnoj sestici i sedmici takodje krunice(spojene).Ostali zubi su mi na vizilu. Privremeno mi je cementirano.Moj problem je taj sto mi krunica kod desne sestice i sedmice spada i zubar je odlucio da mi u ta dva zuba, tj.u njihove korenove koji su devitalizovani ubaci neke titanijumske kocice,da onda oko toga napravi zub,kako je rekao da ispuni, i da onda fiksira te dve krunice.Ja sam se prepao jer ne znam sta to znaci.Ja ne bih nikako zeleo da mi se ugradjuju implantati.Molim Vas da mi objasnite sta je to,mnogo sam zabrinut.

Dejan - 22. 08. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovani Dejane,

titanijumski kočići se postavljaju u kanale korena nakon završene kanalne terapije kako bi se ojačao koren i uspostavila bolje veza između preostalog dela zuba i ispuna (plombe).

Bolji vid ovakvog ojačanja korena su fiberglass kočići jer imaju sličnije mehaničke osobine zubnom tkivu, a takođe se uspostavlja bolja veza sa ispunom u odnosu na titanijumske kočiće.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27621 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27621
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata