Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,recite mi da li je i na koji nacin moguce izlijeciti zute mrlje na zubima 6-ogodisnjaka?U pitanju je tek iznikli stalni zub

Ana - 18. 05. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

   Poštovana Ana,

s obzirom da je u pitanju tek iznikli zub najverovatnije je u pitanju razvojna nepravilnost strukture zuba što je estetski nedostatak koji se rešava  uklanjanje tih delova površine zuba mašinskim rotirajućim instrumentima i postavljanje kompozitnih ispuna ("belih plombi") u odgovarajućoj boji zuba. 

S druge strane, ukoliko je u pitanju površinska demineralizacija gleđi (razvija se posle dužeg vremenskog perioda nakon nicanja zuba) ona nastaje usled neadekvatne higijene, postaje uočljivija sušenjem površine zuba, a može se sanirati (remineralizacija) redovnom pravilnom oralnom higijenom ( zubna pasta sa fluorom), promenom navika u ishrani (smanjeno unošenje ugljenih hidrata, povećano konzumiranje mlečnih proizvoda). Remineralizaciju gleđnih površina podstiču i slobodni joni kalcijuma i fosfata koji se nalaze u pljuvačci.

Savetujemo da dete odvedete na pregled kod specijaliste za dečiju i preventivnu stomatologiju kako bi se utvrdilo o čemu je reč i indikovala odgovarajuća terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata