Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,u poslednje vreme sam primetila da su mi obe jedinice pri vrhovima postale providne. Zanima me da li je moguce da zubi ponovo dobiju normalnu boju pojacanim unosom kalcijuma preko tableta ili slicno? Inace obe jedinice su zdrave. Hvala,pozdrav:-)

alma - 01. 11. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Alma,

sama morfologija sekutića je takva da je vrh njihove krunice (sečivna ivica) tanja zbog funkcionalnih razloga, prvenstveno im je uloga u sečenju i otkidanju hrane. Ukoliko je došlo do istanjenja same zubne strukture može se javiti navedena prozirnost, to se najčešće dešava zbog poremećaja u okluziji (zagrižaju), kao i nekih štetnih navika poput stiskanja i škripanja zubima, takođe, ono može biti nesvesno i u tom slučaju mislimo na bruksizam.

Dakle, neophodno je prvenstveno utvditi i ukloniti uzrok, a potom razmišljati o sanaciji navedenog problema. Unos kalcijuma svakako neće odmoći, ali ukoliko Vam trenutna situacija predstavlja izuzetnu estetsku smetnju moguća je korekcija u vidu plombe, fasete ili keramičke krunice.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27225 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27225
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata