Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,zanima me sledece: Vec neko vreme kuburim sa krajnicima,u smislu da mi s vremena na vreme oteknu a da nema nekog realnog razloga za to,ne pijem hladno,gazirano i sl.S obzirom na to da kada dodje do oticanja krajnika nemam klasicne simptome prehlade moje pitanje je da li je moguce da se to desava usled izrastanja zuba,jer mi se cini da donji desni umnjak ne raste bas pravilno vec malo ide ka postojecem umnjaku.Postoji li nesto sto bi ublazilo tekobe?Sta se radi u ovakvim slucajevima,ako to uopste moze da bude posledica.Nadam se brzom odgovoru. Pozdrav,Milan

Milan - 20. 06. 2008.
Odgovor i savet
dr Eleonora Čikarić-Stojanac
dr Eleonora Čikarić-Stojanac polivalentni stomatolog

Poštovani Milane,

izrastanje umnjaka nije uzrok vašim problemima sa krajnicima.  U slučajevima kada je otežano nicanje zuba mogu se javiti lokalni znaci upale ( crvenilo, otok ..) što znači da su promene vidljive oko samog zuba,  to je ujedno praćeno i bolovima i otežanim otvaranjem usta kada su u pitanju donji umnjaci.

Savet je da se obratite specijalisti ORL za krajnike a potom i specijalisti oralne hirurgije da bi se sprečile komplikacije u vezi sa nicanjem umnjaka, koji će proceniti kakve su šanse da vam umnjak u celosti izbije s obzirom na njegov položaj ( potrebno je napraviti  OPT snimak)

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26874 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26874
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata