Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,zub mi je bio pod plombom i poceo je da boli.Kada sam otisla zubaru on ga je otvorio,nije odmah hteo da stavlja lek nego je par dana cistio kanale,pri cemu se javljao i neprijatan miris ali bol je prestao.
08.11.stavio je lek i bilo je sve ok do 10.11.kada me je naglo zaboleo.Sutradan je sve bilo ok ali se javio blagi otok .Pa me zanima da li je to normalna reakcija?

Bojana - 12. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Bojana,

nije uobičajena pojava otoka.

U slučaju pojave otoka potrebno je zub uzročnik otoka otvoriti i ostaviti otvorenim radi drenaže zapaljenskog sadržaja, a nakon smirivanja tegoba potrebno je sprovesti adekvatnu kanalnu terapiju ukoliko je moguća.

Savetujemo Vam da se javite Vašem stomatologu pre zakazanog termina, kako bi se sprovela adekvatna terapija.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25388 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25388
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata