Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje !
Buduci da imam probleme prilikom izrade gornje i donje proteze imam pitanje za vas,nadam se da cete mi pomoci i otkloniti tremu i manji strah,buduci da su u pitanju operacije .
U gornjoj vilici,tacnije izmedju gornje vilice (desni) i usne,trebam uraditi " uklanjanje labijalnog frenuluma (frenektomija)",receno mi je da je to tacan naziv.
U donjoj vilici je veci problem,trebam hirurskim putem izvaditi obje jedinice i skratiti kost 5-6 mm,tako da donja vilica bude ravna ili kako se vec kaze strucno.
Interesuje me da li su te dvije operacije rutinske ?
Da li Dr. Stomatologije moze to sve da uradi ?
I koliko otprilike traje oporavak,prije nego se moze nastaviti sa izradom proteza ?
Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru.

Raso - 14. 02. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovani Raso,

navedene intervencije su rutinske i obavlja ih stomatolog specijalista oralne hirurgije. Rade se pod dejstvom lokalne anestezije i potpuno su bezbolne.

Oporavak nakon uklanjanja frenuluma traje oko dve nedelje, koliko je potrebno da se završi proces zarastanja mekih tkiva. Nakon vađenja zuba i nivelacije viličnog grebena može se započeti sa izradom proteze nakon dve do četiri nedelje, o čemu odlučuje nadležni oralni hirurg.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata